onsdag 19. august 2009

Løpetid

Belønning for kloklypp. Raya begynner å skjønne sammenhengen mellom kloklypp og belønning.

Raya er et godt stykke ut i løpetida, og nå tenke jeg å faktisk bruke bloggen til noe nyttig. Hver gang ho har løpetid synes vi at hun oppfører seg rart, så nå tenkte jeg at jeg skal skrive ned hvordan hun oppfører seg, så kan vi gå tilbake å se nestegang det dukker opp.

Første delen av løpetiden oppfører hun seg normalt bortsett fra at snuten er limt fast i bakken, og at hun smaker og smatter på diverse lukter. Hun er kresen på hvor hun markerer men skal snuse på alle flekker.

Ca dag 10 (?) hun begynner å pipe, og står mye å kikker ut verandadøra og ser på de som går forbi. Neste dag får hun ett annfall, og løper opp og ned trappa, rundt i stua, ned i gangen, opp trappa til stua, ned i kjelleren, hun er stressa og varm. Hun peser og er veldig rar. Vurderer nesten å ringe veterinær, men hun roer seg noe. Men surver på natta. Neste dag får hun ikke anfall, men løper på døra hele tiden, piper og surver. Hun spiste frokost og middag, og er veldig på når vi prøver på dressur. Snodig hund :) I natt survet hun mye, jeg stappet i ørepropper i halv 4 tiden, men matfar orket ikke lenger kl 6 og sto opp. Hun surver heletiden og ville ikke ha frokosten sin. Håper virkelig det går over snart. Det er litt ekkelt for vi er jo ikke 100% sikkre på at det ikke er noe annet som plager henne, hun drikker jo mer vann enn vanlig, men hun stresser mer og peser mer enn vanlig også...

Det skal vel ikke puttes under en stol at vi er litt mer stressa enn vanlig også da. Vi har jo kjøpt hus på landet :) og er midt oppi salg av huset vi bor i nå. Men det skal bli veldig godt å kunne ha Raya ute på dagtid mens vi er på jobb. Det vil jo ta lenger tid å komme seg til og fra jobb, men vi slipper å stresse fordi hun har vært inne hele dagen. Og vi slipper å være redd for glasskår og at hun skal spise gammel kebab.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar